Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Trainingen voor de Jeugd

Elke maandag, het gehele wielerseizoen lang zal de baan het domein zijn van enthousiaste baanwielrenners en -rensters. Met Elis Ligtlee, Jeffrey Hoogland en Theo Bos in het vizier, is iedere renner op zijn of haar leeftijd en niveau geoptimaliseerde wijze bezig zijn of haar hobby. De baanwielrenners en rensters worden bijgestaan door gecertificeerde en ervaren trainers en begeleiders. De jeugdopleiding wordt verzorgd door Wielervereniging Alcmaria Victrix en is toegankelijk voor alle wielerfans, leden en niet-leden.

De jeugdopleiding is de eerste stap van je ontwikkeling! Er zijn doorgroei mogelijkheden om door te stromen naar het eveneens in Alkmaar gevestigde KNWU RTC, of om je op persoonlijk maximaal niveau te blijven ontwikkelen in de wielersport in de breedste zin van het woord.

Het trainingsrooster

Open regiotrainingen jeugd (8 – 14 jaar):
18:00 uur: Wielerbaan open
18:15 tot 1915 uur: Training Niveau 1
19:00 uur: inrijden Niveau 2
19:15 – 20:30uur: Training Niveau 2

Open regiotrainingen jongeren (15 – 22 jaar):
20:30 – 21:45 uur: Duurgroep (t/m maart)
20:30 – 21:45 uur: Trainingsgroep (t/m juni)
22:00 uur: sluiting baan.

Voor alle trainingen is een uitnodiging van de aangewezen trainer, dan wel een met goed gevolg afgelegde introductie baanwielrennen (1-2 uur) vereist om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. Deelnemers uit vorige seizoenen zijn hiervan vrijgesteld.

De indeling in de niveaugroepen is aan de aangewezen trainer en kan gedurende het seizoen wijzigen.