Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Wieler3daagse in Alkmaar

Datum: 23 maart 2017

Voor het eerst in de historie van Sportpaleis Alkmaar zal het wielerstadion worden gevuld met topsport en entertainment tijdens de Wieler 3 daagse Alkmaar op 28, 29 en 30 september 2017! Nostalgie en innovatie zijn de speerpunten waarmee Alkmaar Sport N.V. de unieke combinatie van de 250 meter wielerbaan en naastgelegen sportcomplex De Meent presenteert.

Alkmaar Sport N.V. exploitant van Sportpaleis Alkmaar vindt dat het na een succesvol eerste jaar, tijd is om te versnellen. Het Sportpaleis heeft grote ambities. Op de vraag waarom er een Wieler 3 daagse in Alkmaar dient te komen zegt Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport: ‘Wij zijn een compleet en innovatief Sportbedrijf. Wij exploiteren Sportpaleis Alkmaar voor 20 jaar en willen het op een unieke spectaculaire manier terug op de kaart zetten.’

Denderende stayermotoren die de motorgalmen laten weerklinken in het Sportpaleis… Bloedfanatieke toprenners van wereldklasse aan de start, maar ook zeer getalenteerde schaatsers die in een zinderende wedstrijd tot het uiterste gaan om hun krachten te meten… En dit alles onder het genot van exclusieve hapjes en een drankje. Regisseur en mede initiatiefnemer Wim Jansen vertelt: ‘Deze mix van zowel baanwielrennen op wereldniveau en de nostalgie van het stayeren gecombineerd met innovatieve vormgeving van teams en onderdelen, maakt de Wieler 3 daagse Alkmaar tot een uniek evenement!’

Ambassadeurs als Laurens ten Dam, Steven Rooks en Kim van Dijk juichen de organisatie van de Wieler 3 daagse Alkmaar toe. Zij omschrijven dit evenement als een uitgelezen kans voor het Alkmaarse bedrijfsleven. ‘Bedrijven hebben en krijgen hier de kans om op een unieke manier te netwerken. Sport verbindt! En helemaal in de 3e helft. Al ben ik vooral van het sportieve,’ zegt Paralympisch Kampioene, gouden medaille op de Spelen van Londen Kim van Dijk lachend. Van Dijk, sinds kort werkzaam bij Alkmaar Sport vervolgt: ‘Dit evenement past volledig in mijn straatje. Ik ben druk bezig om samen met verschillende bedrijven voorafgaand aan het evenement toe te werken naar een bedrijven-onderdeel van formaat tijdens de Wieler 3 daagse Alkmaar. Wie nu al mee wil doen aan onze bedrijven-baanclinics, is van harte uitgenodigd. Sporten verhoogt de teamspirit binnen een bedrijf! De Wieler 3 daagse Alkmaar komt als een kers op de taart voor het 75-jarig jubileum van Wielervereniging Alcmaria Victrix, welke Sportpaleis Alkmaar als thuishaven heeft.

Meer informatie
De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt plaats op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 september in Sportpaleis Alkmaar. Verdere informatie omtrent dit evenement is te vinden op www.3daagsealkmaar.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht