Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Yorick Bos

Toen ik tien jaar oud was ben ik begonnen met wielrennen, twee jaar later reed ik mijn eerste wedstrijden op de wielerbaan in Amsterdam. Mijn echte opleiding heb ik echter gehad in het Sportpaleis. Hier specialiseerde ik mij tot sprinter en maakte ik uiteindelijk deel uit van de nationale baanselectie. Tegenwoordig ben ik vooral actief voor Nederland als tandempiloot.

Op zestien jarige leeftijd ben ik begonnen met training geven bij mijn vereniging WTC de Amstel. Twee jaar later behaalde ik mijn Wielertrainer III diploma en begon ik ook clinics op de wielerbanen in Amsterdam en Alkmaar te geven. Drie jaar geleden ben ik gestart als trainer van het RTC. Voor mij geeft het veel voldoening wanneer je renners in wedstrijden vaardigheden ziet toepassen welke in de training zijn goefend en hiermee een positieve bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van een renner.

Omdat ik deel heb uitgemaakt van de jeugdselecties tot aan de elite selectie weet ik precies wat er nodig is om te slagen op de wielerbaan.