Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

FietsFratsen

In seizoen 2023-2024 organiseert Alkmaar Sport wederom het programma FietsFratsen. Een uniek beweegprogramma gericht op vaardigheid en behendigheid op de fiets. Het FietsFratsen programma wordt aangeboden aan basisscholen uit de regio en vindt plaats in (en rondom) Sportpaleis Alkmaar. Gedurende maximaal 2 uur wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Door een mooie bijdrage van Univé bedraagt de deelname slechts € 2,00 per leerling.

Inhoud programma

Basisschoolkinderen van groep 7 en 8 wordt meer fietsvaardigheid bijgebracht door o.a. op een leuke interactieve manier kennis te maken met de wielersport/mountainbiken en plezier te hebben op de fiets. Er wordt specifiek gewerkt aan vaardigheid en behendigheid zodat dit een mooie aanvulling is op de fietstheorielessen die op de scholen wordt aangeboden. Op deze manier zijn kinderen goed voorbereid om op de fiets op pad te gaan, bijvoorbeeld naar de middelbare school.

Onderdelen van FietsFratsen zijn: mountainbiken, behendigheid & vaardigheid op de fiets en een leuk fietsspel. In het fietsspel zijn o.a. vragen over boetes op de fiets, (gezondheids)voordelen van de fiets en leuke weetjes meegenomen. Hierdoor wordt dit onderdeel zowel fun als educatief. FietsFratsen is vergelijkbaar met Red je Vriendje en ICE Games; plezier en educatie staan voorop!

  • Dit programma is geschikt voor basisschoolklassen, groep 7 en 8
  • Deelname bedraagt € 2,00 per leerling.
  • Enthousiaste en professionele begeleiding
  • Inclusief gebruik fietsen
  • Arrangement is beschikbaar in de maanden maart, april, mei, september en oktober op maandag en dinsdag van 09.00-10.30 uur en van 11.00-12.30 uur.
  • Er kunnen maximaal 35 kinderen meedoen per tijdslot
  • VOL = VOL

Scholenprogramma's voor basisscholen

Alkmaar Sport biedt in totaal drie verschillende scholenprogramma's aan voor de basisscholen. Combineer de programma’s FietsFratsen, ICE Games en Red je Vriendje en profiteer van een mooie korting! Scholen of klassen die alle drie de programma’s volgen betalen slechts € 5,- per leerling voor 3 activiteiten (normaal € 6,-). Bekijk hier de aanbieding.