Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 03 december 2019

Baanwielrenners gaan via Alkmaar op weg naar Tokyo

Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen, 27, 28 en 29 december in Sportpaleis Alkmaar

Tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt er in het Sportpaleis Alkmaar gestreden om de rood wit blauwe truien. Het Nederlands kampioenschap baanwielrennen vindt plaats op 27, 28 en 29 december. Veel toppers grijpen dit kampioenschap aan om de laatste punten te behalen in het Olympische plaatsingstraject.

Wielerverenging Alcmaria Victrix heeft het NK naar Alkmaar gehaald. Het nationaal kampioenschap is aangemerkt als UCI evenement waardoor er punten gehaald kunnen worden voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. Voor velen zijn deze punten mooi meegenomen in het Olympische plaatsingstraject. Hierdoor worden de grote sterren van het baanwielrennen aan de start verwacht.

Zowel de sprintonderdelen als de duuronderdelen worden verreden in Alkmaar. Nieuwelingen, junioren (m/v) en de Elite renners en rensters komen in actie. Inmiddels zijn al diverse grote namen bevestigd. Voor de sprint staan Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen aan de start. Voor de sprint dames hebben Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Laurine van Riessen de namen bevestigd. Bij duur mannen starten Wim Stroetinga, Yoeri Havik, Roy Eefting en Melvin van Zijl. Verwachting is dat ook Jan-Willem van Schip, Amy Pieters en Kirsten Wild hun opwachting zullen maken.

Praktische informatie

Het Nederlands kampioenschap vindt plaats op vrijdag 27 december van 11.30 tot 22.00 uur, zaterdag 28 december van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 29 december van 10.00 tot 19.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur. De toegang bedraagt € 10,00. een passe-partout voor 3 dagen is € 25,00. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis entree.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht