Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Bos en Van den Berg draaien warm in Sportpaleis Alkmaar

Datum: 10 maart 2017

Zaterdag 11 en zondag 12 maart is Sportpaleis Alkmaar het strijdtoneel van de internationale baanwedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor de individuele renners een kwalificatiemoment om zich te plaatsen voor de WK selectie. Theo Bos en Roy van den Berg bereiden zich voor in Alkmaar.

Op 11 en 12 maart vindt in Alkmaar het internationale Sprint en Keirin event plaats op de wielerbaan. Zowel sprint en keirin als de spectaculaire teamsprint staan op het programma. Voor de Nederlandse renners een kwalificatie moment voor het WK dat van 12 tot en met 17 april plaatsvindt. Onder de Nederlandse deelnemers bevinden zich o.a. de voor Alkmaar bekende Theo Bos, Matthijs Buchli zilveren medaille winnaar op de keirin tijdens de Spelen in Rio, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdaal. Bij de dames rijden winnaar van Olympisch goud op de keirin in Rio Elis Ligtlee en Laurinne van Riessen. Theo Bos en Roy van den Berg zijn deze week al in Alkmaar om zich optimaal voor te bereiden in het Sportpaleis.

Goed gevoel
Theo Bos vertelt over zijn voorbereidingen naar dit weekend: ‘Begin februari ben ik drie weken op trainingskamp geweest in Portugal met René Wolff. Deze week zet ik hier in Alkmaar de puntjes op de i. Er is natuurlijk best wel wat concurrentie in de ploeg maar ik voel me heel goed nu. Dit weekend moet er allemaal uitkomen en moet ik een goed niveau laten zien.’ Uit hoeveel renners de WK selectie uiteindelijk zal bestaan is nu nog niet bekend.

‘Het is heel prettig trainen hier in Alkmaar, dit voelt als terugkomen op een warm nest. Je komt hier binnen en zit als het ware gelijk op de fiets,’ beschrijft Bos het Alkmaarse Sportpaleis. ‘Bovendien is het heel mooi verbouwd in het afgelopen jaar. Ik hoop echt dat dit ten goede komt aan de wedstrijden.’

Ook Roy van den Berg streeft naar een WK kwalificatie. ‘Ik hoop met mezelf een goede plek neer te zetten. Een mooie individuele prestatie én een goede tijd. Verder kijk ik niet zo naar de tegenstanders,’ aldus Van den Berg. ‘Ik train voor deze wedstrijd het liefste in Alkmaar. Hier is alles hetzelfde als straks in de wedstrijd. Tof dat het Sportpaleis heeft aangeboden om op dezelfde tijd als de wedstrijden te kunnen trainen.’

Meer informatie
Het internationaal sprinttoernooi en de keirin wedstrijden vinden plaats op 11 en 12 maart 2017 in Sportpaleis Alkmaar, Terborchlaan 201 in Alkmaar. Publiek is van harte welkom. De toegangsprijs bedraagt €3,00, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang. Zaterdag worden om 17.00 uur de deelnemers voorgesteld, de wedstrijden beginnen om 17.30 uur. Zondag 12 maart opent de baan om 15.00 uur. Om 21.00 uur zullen de winnaars bekend worden gemaakt en gaan stayers de baan in voor een afsluitende wedstrijd. Informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op www.sportpaleis-alkmaar.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht