Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 26 januari 2023

FietsFratsen

In seizoen 2022-2023 organiseert Alkmaar Sport een nieuw programma, namelijk FietsFratsen. Een uniek beweegprogramma gericht op vaardigheid en behendigheid op de fiets. 

Het FietsFratsen programma wordt aangeboden voor basisscholen uit de regio en vindt plaats in (en rondom) Sportpaleis Alkmaar. Gedurende maximaal 2 uur wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Deelname bedraagt € 2,00 per leerling.

Wat houdt het in?

Basisschoolkinderen van groep 7 en 8 wordt meer fietsvaardigheid bijgebracht door o.a. op een leuke interactieve manier kennis te maken met de wielersport/mountainbiken en plezier te hebben op de fiets. Er wordt specifiek gewerkt aan vaardigheid en behendigheid zodat dit een mooie aanvulling is op de fietstheorielessen die op de scholen wordt aangeboden. Op deze manier zijn kinderen goed voorbereid om op de fiets op pad te gaan (bijvoorbeeld naar de middelbare school).

Onderdelen van FietsFratsen zijn: mountainbiken, behendigheid & vaardigheid op de fiets en een leuk fietsspel. In het fietsspel zijn o.a. vragen over boetes op de fiets, (gezondheids)voordelen van de fiets en leuke weetjes meegenomen. Hierdoor wordt dit onderdeel zowel fun als educatief. FietsFratsen is vergelijkbaar met Red je Vriendje en ICE Games; plezier en educatie staan voorop!

  • Dit programma is geschikt voor basisschoolklassen, groep 7 en 8
  • Enthousiaste en professionele begeleiding
  • Inclusief gebruik fietsen
  • Arrangement is beschikbaar in de maanden maart, april, mei, september en oktober op maandag en dinsdag van 09.00-10.30 uur en van 11.00-12.30 uur.
  • Er kunnen maximaal 35 kinderen meedoen per tijdslot
  • VOL = VOL

Meer informatie

Voor vragen over planningen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met fietsfratsen@alkmaarsport.nl (Graag onder vermelding van NAW gegevens + telefoonnummer zodat wij sneller contact kunnen opnemen indien er nog vragen zijn) of bellen met 072-5489307. Heeft u vragen over een speciale dag voor uw school of BSO, dan kunt u contact opnemen met Britt Klooster, coördinator scholenprogramma’s Alkmaar Sport, b.klooster@alkmaarsport.nl 06-14418527

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht