Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 17 december 2019

Grote namen tijdens NK in Alkmaar!

Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen, 27, 28 en 29 december in Sportpaleis Alkmaar

Tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt er in het Sportpaleis Alkmaar gestreden om de rood wit blauwe truien. Het Nederlands kampioenschap baanwielrennen vindt plaats op 27, 28 en 29 december. Veel toppers grijpen dit kampioenschap aan om de laatste punten te behalen in het Olympische plaatsingstraject.

Wielerverenging Alcmaria Victrix heeft het NK naar Alkmaar gehaald. Het nationaal kampioenschap is aangemerkt als UCI evenement waardoor er punten gehaald kunnen worden voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. Voor velen zijn deze punten mooi meegenomen in het Olympische plaatsingstraject.

Via Alkmaar op weg naar Tokyo
Veel renners hebben zich inmiddels aangemeld. Voor de sprint staan Roy van de Berg, Matthijs Büchli, Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen aan de start. Voor de sprint dames hebben Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Laurine van Riessen de namen bevestigd. Bij duur mannen starten Wim Stroetinga, Yoeri Havik, Roy Eefting en Melvin van Zijl. Koen Bouwman, renner van team Jumbo Visma, gaat een gooi doen naar goud op de individuele achtervolging. De complete Nederlandse top, daarmee ook de wereldtop, komt om de medailles strijden in Alkmaar.

De kersverse Nederlands kampioenen achter de derny, Philip Heijnen en Marit Raaijmakers gaan hun kunsten nu zonder gangmaker voor zich proberen te herhalen. Jan Willem van Schip zal zijn uitstekende vorm willen belonen met een of meer rood-wit-blauwe truien. In aanloop naar de Olympische Spelen is dit een mooie graadmeter. Profrenner Ramon Sinkeldam, rijdend voor Groupama-FDJ, gaat op zoek naar baanbenen in voorbereiding op de zesdaagse Rotterdam. Bij de vrouwen maakt Kirsten Wild haar opwachting op het NK. Wild zal in ieder geval de koppelkoers gaan betwisten.

Praktische informatie
Het Nederlands kampioenschap vindt plaats op vrijdag 27 december van 11.30 tot 22.00 uur, zaterdag 28 december van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 29 december van 10.00 tot 19.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur. De toegang bedraagt €10,00. een passe-partout voor 3 dagen is € 25,00. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis entree.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht