Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Internationaal Rennersveld Wieler 3 daagse Alkmaar

Datum: 26 september 2017

In een tot ‘Wieler Café’ omgetoverd Grand Café Klunder werd gister onder toeziend oog van ex-renners Steven Rooks en Gert Jakobs het complete rennersveld voor de Wieler 3 daagse Alkmaar gepresenteerd. Met trots vertelden wedstrijdleiders Wim Jansen, René Kos & Kim van Dijk hoe hun velden eruit komen te zien.

Bij de Profs starten er maar liefst 12 teams. ‘Ze komen van Oostenrijk tot uit Australië om er hier bij te zijn. Dat zegt wel wat over het gekozen moment van de Wieler 3 daagse zo 3
weken voor het EK wielrennen,’ meldt Wim Jansen. Sterke koppels als Stroetinga/Havik, Lampater/ Burkart & Hester/ Marquet zullen het o.a. de Nederlands Kampioen Ramon Sinkeldam, welke een koppel vormt met Melvin van Zijl, in zijn eerste 3 daagse niet makkelijk maken.

Bij de gemeente Alkmaar Stayer-Cup rijden er 7 teams, waaronder regerend Nederlands Kampioen Reinier Honig! 3 weken voor het EK stayeren in Berlijn treedt ook meervoudig Europees Kampioen Stayeren Giuseppe Atzeni aan. Samen met de andere koppels hebben zij een groots 3 daags toernooi om de scherpte voor het EK te testen.

‘Een prachtig veld. Een mix van jong talent en zeer ervaren routiniers vullen het rennersveld bij de Beet-It Vrouwen 3 daagse Alkmaar!’ zegt wedstrijdleider Kim van Dijk over het veld bij de vrouwen. Maar liefst 5 Engelse jonge meiden komen onder leiding van Magnus Backstedt (Winnaar Parijs-Roubaix) mee strijden om de prijzen. Kirsten Wild, Rio-ganger op het omnium ziet deelname aan deze 3 daagse als een goede inspanning voor het komende EK wielrennen.

Kortom een Wieler 3 daagse welke nu al geliefd is bij de renners vanwege de perfecte timing voor belangrijke wedstrijden die in het verschiet liggen. Renners die hun vorm willen testen en in Alkmaar en het publiek willen laten zien wat er komend seizoen van ze verwacht kan worden.

De Wieler 3 daagse Alkmaar wordt gehouden op 28, 29 & 30 september in Sportpaleis Alkmaar. Kaarten zijn te bestellen via www.ticketmaster.nl of aan de deur.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht