Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 23 december 2019
Bron: CyclingOnline.nl

NK Baan: wereldkampioenen naar Alkmaar

Direct na de kerstdagen ontvangt Sportpaleis Alkmaar de Nederlandse baanelite. Drie dagen lang zijn er regenboogtruien in de piste te aanschouwen.

De wereldkampioenen teamsprint Roy van den Berg, Matthijs Buchli, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen maken allemaal hun opwachting in Noord-Holland. De laatste toont ook zijn trui van wereldkampioen sprint, terwijl Buchli op het onderdeel keirin zijn regenboogtrui mag aantrekken.

Kirsten Wild en Amy Pieters komen op de duurnummers in actie. In de koppelkoers mogen zij tonen dat ze begin maart de sterkste van de wereld waren in de koppelkoers voor vrouwen. Jan Willem van Schip kan in de puntenkoers deze trui showen. Afgelopen weekeinde won de renner van Roompot al twee Nederlandse truien op de 50 kilometer en het omnium. Op het laatste onderdeel deed hij dat na een prachtig duel met Roy Eefting, die op het WK scratch dit jaar zilver won.

Van Schip, Wild en Pieters kunnen mondiaal ook op de weg zeer goed uit de voeten. Zij komen op het NK baan meer renners tegen die hun sporen verdienden op het asfalt, zoals oud-Nederlands kampioen op de weg Ramon Sinkeldam en wereldkampioen en Europees kampioen Team Relay Koen Bouwman. Nederlands kampioene op de weg Lorena Wiebes is ook te aanschouwen in Alkmaar, waar ook de sterren van de para-cycling op de eerste dag in actie zullen komen.

Alkmaar ontvangt grote deelnemersvelden op vrijwel alle onderdelen en heeft daarom zowel kwalitatief en kwantitatief veel te bieden op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december.


Foto: CyclingOnline.nl

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht