Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Spetterende openingsdag Wieler 3 daagse Alkmaar

Datum: 30 september 2017

Op de tweede dag van de Wieler 3 daagse Alkmaar waren alle renners er extra op gebrand om met een zo gunstig mogelijke uitgangspositie de finaledag in te kunnen gaan. Met de laatste en derde dag in aantocht is er nog een breed veld in de running voor de eindwinst. Bij de heren namen Achim Burkhard en Leif Lampater de koppositie in het klassement over met één ronde voorsprong op de nummers 2, 3 en 4. Bij de Beet-it vrouwen wist de oppermachtige Kirsten Wild haar koppositie in het klassement te verstevigen. De Gemeente Alkmaar Stayer Cup werd in een verassende thriller gewonnen door Patrick Kos met gangmaker Willem Fack.

Met de vermoeidheid al enigszins in de benen maar goed voorbereid verschenen de deelnemers van de Wieler 3 daagse Alkmaar allen goedgezind aan de start van de tweede wedstrijddag. Een belangrijke dag bij het bepalen van de uitgangsposities voor de finaledag die zaterdag 30 september gereden wordt.

Met de tribune gevuld werd het publiek vermaakt tijdens spannende dames en heren wedstrijden in verschillende onderdelen. Kirsten Wild was oppermachtig en wist haar voorsprong uit te bouwen en zo haar vorm voor het EK goed te testen. Zij is met maar liefst 156 punten de leidster van het klassement. Zij wordt hierbij gevolgd door Nina Kessler (141 punten) en Marjolein van ’t Geloof (130 punten). Een veilige uitgangspositie voor de finaledag.

Bij de heren wisten Wim Stroetinga en Yoeri Havik hun koppositie in het klassement niet te behouden, zij staan nu op plaats 2 met 111 punten en 1 ronde achterstand op de nummer 1. Achim Burkhard en Leif Lampater staan aan de leiding (105 punten, 1 ronde voorsprong op de nummer 2, 3 en 4), Marc Hester en Tristan Marquet bezetten positie nummer 3 (107 punten). Het stayeren was een prachtig schouwspel! Het 1 op 1 gevecht tussen Honig en Atzeni moesten ze bekopen met verlies voor beide koppels. Dit keer een andere winnaar, het koppel Kos/Fack werd gehuldigd in een denderende wielerarena.

Deze avond was er speciale aandacht voor Mylene de Zoete. Zij werd door Laurens ten Dam gehuldigd voor haar medailles bij het WK Scratch (zilver) en WK Omnium (brons).

Gedurende de avond werden diverse prijswinnaars in het zonnetje gezet. Laurens ten Dam ontmoette zijn fans die een Meet & Greet met hem hadden gewonnen met een lezersactie in aanloop naar het evenement. Ook waren er weer diverse ‘bidonmomenten’ waarbij de renners een bidon in het publiek gooiden, de vangende winnaar ontving een prijs van Cyclon Bike Care. AGU had voorafgaand aan de avond een prijs onder een willekeurige stoel in het publiek verstopt.

Voor de spannendste en laatste dag van de Wieler 3 daagse Alkmaar zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de deur. Het programma start om 18.00 uur, om 23.45 uur eindigt zijn de nieuwe winnaars van Alkmaar bekend.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht