Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Routes EK Wielrennen tonen het beste van Alkmaar aan de wereld

Datum: 07 juni 2019
Bron: Alkmaar Cycling

De routes van het EK Wielrennen in Alkmaar tonen de stad en de regio op een unieke manier aan de wereld. Iconische plekken, prachtige natuur, de kenmerken van de stad en de regio, de renners komen ze straks allemaal tegen. Met de start bij het Waagplein, de Kanaalkade en een unieke kasseienstrook als finale van de wegwedstrijd als blikvangers. Het EK Wielrennen Alkmaar wordt gehouden van 7 t/m 11 augustus 2019.

De voorbereidingen van het EK Wielrennen in Alkmaar zijn in volle gang. Vandaag zijn de routes bekend gemaakt waarop in augustus de strijd om de 13 verschillende medailles plaats gaat vinden. In het parcours zijn iconische plekken in en rond Alkmaar opgenomen.

Wethouder Sport Pieter Dijkman: “We zijn bijzonder trots op de route die we kunnen presenteren. Start en finish in de binnenstad zorgen ervoor dat de fans hier ter plaatse optimaal kunnen genieten. Met de vele bijzondere locaties op en langs het parcours, kunnen we daarnaast Alkmaar en omgeving op een unieke wijze aan de wereld tonen.”

De start van de individuele tijdritten ligt bij het Waagplein, direct bij de beroemde kaasmarkt. De finish van de tijdritten en start en finish van de wegwedstrijden vindt plaats op de Kanaalkade. Het parcours leidt de renners door de binnenstad van Alkmaar.

Langs het parcours van de individuele tijdrit, dat met een lengte van 23 km kansen biedt aan veel renners, komen onder meer Stompetoren en de kenmerkende Museummolen in beeld.

Voor de wegwedstrijden is een 11,5 km lang parcours uitgetekend dat dwars door het centrum van Alkmaar voert, hierdoor kunnen de bezoekers de renners iedere 20 minuten voorbij zien komen. Onder meer de Molen van Piet en het Kerkplein zullen prachtig te zien zijn. Op speciaal verzoek van Niki Terpstra en Laurens ten Dam is ook de kasseienstrook op de Munnikenweg opgenomen in het parcours.

Om de regio te betrekken bij het evenement maken de heren elite direct na de start een omloop van circa 40 kilometer in de regio. Onder meer het Alkmaardermeer en Park van Luna zullen dan aangedaan worden.

Bewoners en ondernemers

De parcoursen kunnen ook gevolgen hebben voor de direct aanwonende bewoners en ondernemingen. Wethouder Dijkman: “We vinden het belangrijk om bewoners en ondernemers goed te informeren. We begrijpen dat er veel vragen zijn over bijvoorbeeld parkeren en veiligheid. De gemeente zal hierover op korte termijn de inwoners en ondernemers direct en indirect aan het parcours informeren middels een brief en een inloopavond.”

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht