Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 27 september 2019

Sportprogramma voor de jeugd tijdens Family Day Alkmaarse Wieler 3 daagse

Zaterdag 2 november staat de jeugd centraal tijdens het gratis side event programma van de Wieler 3 daagse Alkmaar. Het Evenemententerrein tegenover het Sportpaleis staat bol van activiteiten waaronder Fixed Gear clinics en Dikke Banden Races. Deze dag start de finale avond van de Wieler 3 daagse Alkmaar al om 16.00 uur. Naast heren elite, dames en stayers staan ook jeugdige renners aan de start. Alle kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang tot het spektakel op de wielerbaan.

Alkmaar Sport organiseert op de finaledag van de Wieler 3 daagse Alkmaar samen met haar partners diverse gratis side events voor de jeugd. Centraal staan de populaire Fixed Gear Clinics en Dikke Banden Races. Het belooft een dagprogramma vol vermaak te worden met fietswedstrijden, springkussens, spellen, schminken, een ijskar en aansluitend het wielerspektakel op de wielerbaan. Tijdens de Family Day starten de wedstrijden om 16.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang.

Dikke Banden Races

De Family Day start met Dikke Banden Races voor kinderen geboren tussen 2007 en 2012. De Klaar voor de Start Dikke Banden Races van de KNWU zijn koersjes voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets – geen racefiets – en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. Bij voldoende animo worden de jongens en meisjes van elkaar gescheiden. De inschrijving voor de Dikke Banden Race is geopend op klaarvoordestart.org. De Dikke Banden Races worden georganiseerd door Klaar voor de Start, een initiatief van Marianne Vos en Tom Dumoulin.

Fixed Gear Clinics

Vanaf half 3 staan er Fixed Gear clinics op het programma. Dit is de jongste vorm van wielrennen. In snelle, korte wedstrijden rijden deelnemers wegcriteriums op baanfietsen, dus met een vast verzet en zonder handremmen. Naast hard fietsen zijn bochtentechniek en controle over de fiets de belangrijkste skills. NL Crit Series verzorgt laagdrempelige clinics voor deelnemers van alle leeftijden en alle niveaus. Het hele gezin is van harte welkom!

Finale avond Wieler 3 daagse Alkmaar

Tijdens de finale avond van Wieler 3 daagse Alkmaar starten er naast heren elite, dames en stayers ook jeugdige talenten op de baan. De selectie van renners wordt verzorgd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Naast spanning en sportief spektakel op de wielerbaan zijn er ook deze avond muzikale optredens in het Wielercafé op het middenterrein van het Sportpaleis.

Meer informatie

De activiteiten van de Family Day vinden plaats op het Evenementen Terrein, Olympiaweg 26, tegenover Sportpaleis Alkmaar. Inschrijving voor de Dikke Banden Races is geopend via mijn.knwu.nl, het evenement is te vinden op de kalender onder 2 november 2019. Deelnemers dienen een eigen fiets mee te nemen, dit kan gewoon de fiets zijn waarop naar school wordt gefietst. Inschrijven voor de Fixed Gear Clinics is niet noodzakelijk. Sportpaleis Alkmaar stelt de fietsen beschikbaar, deelnemers dienen zelf een helm mee te nemen. Het complete programma van de Family Day is te vinden op de website van de 3 daagse, www.w3da.nl/familyday. Tickets voor het evenement zijn vanaf € 5,-- via dezelfde website aan te schaffen.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht