Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 24 september 2019

Nummers 1, 2 én 3 EK Stayeren aan de start bij Wieler 3 daagse Alkmaar

Het gehele podium van het Europees Kampioenschap Stayeren in Pordenone (Italië) staat eind oktober aan de start van Wieler 3 daagse Alkmaar. Met 8 sterke koppels in hoge snelheid op de baan, belooft het stayeren spannende wedstrijden op te leveren.

Net als bij de tweede editie van de 3 daagse is het René Kos ook dit jaar gelukt om het gehele EK podium te bewegen om naar Alkmaar te komen. René Kos, Wedstrijdleider Stayeren: “Reinier Honig, Europees kampioen en winnaar van de 2e editie van Wieler 3 daagse Alkmaar rijdt samen met gangmaker Jos Pronk. De Duitser Daniel Harnisch rijdt achter Peter Bauerlein en Christoph Schweizer, ook uit Duitsland, komt met gangmaker André Dippel naar de start.”

Het rennersveld wordt aangevuld met Giuseppe Atzeni (Zwitersland), meervoudig Europees kampioen en winnaar van het Stayeren tijdens de eerste editie van Wieler 3 daagse Alkmaar. Het is voor Atzeni zijn laatste buitenlandse wedstrijd op de baan waar hij in 2009 en 2010 Europees Kampioen werd. Gangmaker René Kos (oud wereldkampioen stayeren) zal voor Atzeni de motor besturen. De 5e deelnemer is de nummer 4 van het EK, Fransman Emilien Clere. Nederlanders Jeroen Kaldenbach (nummer 6 op het EK), Luuk Jansen en Christian Kos completeren het rennersveld.

“Stayeren is een wieleronderdeel waarbij de renner achter een grote motor rijdt en gegangmaakt wordt door een gangmaker. Samen vormen zij een koppel om hoge snelheden en spectaculaire wedstrijden op de baan te rijden. De historie van het stayeren gaat voor een hele lange periode terug. Het is altijd gecentreerd geweest in Alkmaar,” vertelt René Kos. In de geschiedenis kwamen veel wereldkampioenen en grote stayers uit Nederland, bijna allemaal uit Noord-Holland. Waaronder bijvoorbeeld Cees Stam, Matthé Pronk, Jan Pronk en René Kos. “Alkmaar is de enige baan in Nederland waar vandaag de dag nog gestayerd wordt. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch dat dit onderdeel tijdens de 3 daagse plaatsvindt. Ik kijk er al weer naar uit!”

Meer informatie

Wieler 3 daagse Alkmaar vindt plaats in Sportpaleis Alkmaar op 31 oktober en 1 & 2 november. Dit spektakel staat garant voor drie dagen snelheid, spanning en sensatie voor jong en oud. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-- via www.w3da.nl/tickets. Kinderen tot en met 15 jaar betalen € 5,--.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht