Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 13 februari 2020

Wieler 3 daagse Alkmaar: wie neemt het stokje over?

Na drie succesvolle edities van Wieler 3 daagse Alkmaar is Alkmaar Sport is op zoek naar een groep of bedrijf die het stokje over wil nemen en de 4e editie van de 3daagse in Sportpaleis Alkmaar wil organiseren. Het sportbedrijf gaat zich richten op nieuwe evenementen en draagt graag haar kennis en ervaring over.

Eddy Bakker, toernooidirecteur Wieler 3 daagse Alkmaar: “Toen we in 2016 de exploitatie overnamen, wist iedereen ons te vertellen dat we een 6 daagse moesten gaan organiseren. Onze eerste gedachte was toen steeds: maar waarom heeft niemand dit dan ooit gedaan?” Alkmaar Sport heeft de handschoen opgepakt en drie edities met een steeds toenemende publieke belangstelling, sterker rennersveld en meer bedrijven op het middenterrein. “We hebben iets neergezet wat in de afgelopen 20 tot 30 jaar nooit heeft plaatsgevonden in het Sportpaleis. Een uniek evenement met topsport en entertainment in een sfeervolle aangeklede accommodatie waar je heerlijk kunt genieten met je vrienden of relaties.”

Kennis doorgeven

In de drie jaar dat Alkmaar Sport dit evenement heeft neergezet heeft de organisatie veel kennis en ervaring opgedaan. Haar kennis en draaiboeken geeft zij graag door aan een opvolger. “Zowel de baansport als het Sportpaleis hebben door dit evenement een mooie boost gekregen. Als sportbedrijf faciliteren wij vrijwel alle sporten in Alkmaar. Wij zijn van mening dat we niet structureel een bepaald evenement mogen ondersteunen. Het mede organiseren van het EK wegwielrennen afgelopen zomer was bijvoorbeeld eenmalig,” legt Bakker uit.

“Bijna altijd organiseren verenigingen hun eigen (top)sportevenementen. Daarnaast zijn er in Nederland bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van sportevenementen. Zoals lokaal het bekende Le Champion en landelijk House of Sport, Libéma of Golazo.” Met alle partijen zal Alkmaar Sport contact opnemen om te bezien of zij editie 2020 willen oppakken. “Maar we kunnen ons ook voorstellen dat een groep liefhebbers of bedrijven de handen ineen slaan,” vult Suzanne Krul, projectleider Wieler 3 daagse aan. “We gaan graag met hen aan tafel.” Intussen kijkt Alkmaar Sport al welke nieuwe evenementen naar Alkmaar gehaald kunnen worden.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht