Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Regionaal Trainings Centrum (RTC) KNWU

Sportpaleis Alkmaar Alkmaar heeft sinds een aantal jaar een Regionaal Trainings Centrum (RTC), waarbij talenten zich kunnen ontwikkelen tot goede renner(ster)s. Zowel op de weg als op de baan. De RTC trainingen staan open vanaf categorie 7 tot en met beloften. Er wordt zowel getraind voor de kampioenschappen als op techniek. De talenten ontwikkelen vaardigheden, waarbij plezier en opleiden centraal staat.

De inschrijving is in principe open, maar bij gebleken geschiktheid kan je worden opgenomen in het RTC. De trainingen omvatten een Core / krachttraining voor alle renners(sters) en baantrainingen. Er wordt gewerkt met een A en B groep. De A groep bestaat uit renners(sters) die een overstap kunnen maken naar het een Nationaal Training Centrum (NTC) en naar de nationale selecties. Zij krijgen 1x per week een extra training aangeboden van oktober tot en met januari op de woensdagen. De A en B groep krijgen 2 baantrainingen aangeboden op de dinsdagen en donderdagen. De dinsdagtraining is vanaf september tot en met februari. De donderdagavondtrainingen lopen van september tot en met april / mei.

Trainers

De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers. Voor Alkmaar zijn dat Herman Schenk, Yorick Bos, Marco Knies en Rene Kos. De core- en krachttrainingen worden gegeven door een daarvoor specifiek opgeleide trainer. Dit seizoen is dat Hector Romero.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Schenk, hcmschenk@gmail.com.